Šią savaitę lietaus prekėms papildoma -20% nuolaida su kodu: 20RAIN
IŠSIRINK
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-08-24

Rudeninis vaiko aprengimas „nuo galvos iki kojų“ bus paprastesnis, jei žinosi, ką pirkti

Atrodo, ką tik dėliojote vasaros atostogų planus, o jau, žiūrėk, atvertus paskutinįjį vasaros mėnesio lapelį kalendoriuje ir dienoms akivaizdžiai trumpėjant, mintimis vis dažniau nusikeliate į… mokyklos koridorių. Ir visai nesvarbu, jog paskutinį kartą suole, kaip mokinys, -ė, sėdėjote prieš keliolika metų. Jei turite mokyklinio amžiaus ar darželį lankančius vaikus, pasirengimo naujiems mokslo metams klausimas neabejotinai aktualus.

Kanceliarinių prekių tema, prisipažinsime, esame ne itin kompetentingi patarėjai, tad ne į savo „daržą“ lįsti ir nebandysime. Užtat rūbai vaikams ir vaikiški batai internetu – mūsų „arkliukas“ ir šiuo klausimu, manome, galime pasidalinti tikrai praktiškais patarimais, padėsiančiais palengvinti pasiruošimo artėjančiam rudeniui rūpesčius.

Aklai nesižavėkite dėvėta apranga vaikams

Norint aprengti vaiką nuo galvos iki kojų, net ir pavykus „pagauti“ puikių akcijų, piniginė kaip reikiant ištuštėja. Juolab, jog vieno rūbų komplekto nepakanka. O kai šeimoje yra ne viena atžala, apranga vaikams gali tapti tikrai rimtu finansiniu išbandymu...

Išeitis – dėvėti rūbai? Iš tiesų, toks sprendimas neretai gali padėti gerokai sutaupyti, tačiau, prieš, pavyzdžiui, puolant urmu pirkti kito vaiko dėvėtus drabužius, mintyse „permeskite“ galimas tokio pasirinkimo rizikas.

Dauguma žmonių, parduodantys dėvėtus vaikiškus daiktus, atsisako kažką matuoti, atsiųsti atskiro rūbo nuotraukas, leidžiančias įvertinti jo būklę, tad, sutikite, perkate „katę maiše“. Susidūrus su nesąžiningu pardavėju, galite likti be pinigų (na ir kas, jog tai – tik keliolika ar keliasdešimt eurų už, atrodytų, didelį kiekį rūbų), su kalnu nereikalingų drabužių (atsiranda dar vienas galvos skausmas, kur juos kišti?) ir… pusiau nuogu vaiku. O kur dar sugadinta nuotaika bei galvos skausmas, jog drabužių paiešką teks pradėti iš naujo...

Pirkdami rūbus ar avalynę mūsų internetinėje parduotuvėje, šiai netikus, prekę galėsite grąžinti ar pakeisti kita. Grąžinimo galimybė, perkant dėvėtus rūbus iš fizinių asmenų – gerokai „slidesnis“ reikalas, kurį patariame su pardavėju aptarti iš anksto. Juk, net ir preciziškai įvertinus rūbo dydį centimetrų tikslumu, jis, realybėje pasimatavus, gali netikti ar atrodyti ne taip, kaip norėtųsi. Nusprendus pirkti vaikišką dėvėtą, ypač – brangesnį rūbą iš antrų rankų, patariame šį matuotis, jei tik tokia galimybė yra.

Jei jūsų vaikas pasiekė tokį amžiaus tarpsnį, kai aiškiai išreiškia savo nuomonę dėl aprangos ir avalynės, didelio kiekio dėvėtų rūbų pirkimas – itin didelė rizika. Vaikas tiesiog gali viską „išbrokuoti“, motyvuodamas, jog „nepatinka“, „negražu“, „nemadinga“. Ir vėl – be reikalo išleisti pinigai ir kivirčas namuose.

Aišku, galite „prasinešti“ su vaiku per dėvėtų rūbų parduotuves, kuriose, sutinkame, įmanoma rasti tikrų perliukų. Vaikas galės pats pasirinkti patinkančius rūbus, šiuos pasimatuoti, o jūs, eksperto žvilgsniu, įvertinsite drabužio nusidėvėjimą ir kitus matomus defektus. Tiesa, įvertinus laiką, kurį sugaišite bei kainas, kurios, deja, dėvėtų drabužių parduotuvėse ne visada džiugina, gali paaiškėti, jog kur kas patogiau bei ekonomiškiau, prisėdus prie kompiuterio su vaiku, aprengti jį iš „Open24“ asortimente siūlomų rūbų ir batų.

Tvarumas kainuoja, bet leidžia ir sutaupyti

Džiugu, jog prekinių ženklų atstovai, kurių gaminami vaikiški batai ar rūbai vaikams parduodami mūsų internetinėje parduotuvėje, vis daugiau dėmesio skiria tvarumo idėjoms ne tik kalbėdami, bet ir praktiškai jas įgyvendindami. Štai dažnoje šeimoje pamėgto prekinio ženklo „Reima“ rūbai ir batai vaikams gaminami tik iš ekologiškų, perdirbtų, gamtai nekenksmingų medžiagų, kurios yra ne tik patvarios, bet ir nereikalauja daug priežiūros. Juk, pavyzdžiui, jei nešvarumus, atsiradusius ant kombinezono, galima pašalinti tiesiog nubraukus drėgna šluoste, be būtinybės skalbti skalbimo mašinoje, papildomai naudojant chemines skalbimo priemones, ilgiau tarnauja ir pats rūbas, ir gamta lieka dėkinga.

Prieš išreikšdami nuomonę, jog tvarumas, kalbant apie aprangą ar avalynę, ne kiekvienam prieinamas finansiškai, dar kartą gerai pagalvokite. Jei šeimoje yra ne vienas vaikas, Reima striukės, džemperiai vaikams ar kiti rūbai vaikams galės būti perduodami iš kartos į kartą. Ir tiks ne tik „trynimui“ po namus, bet ir apsirengti į mokyklą ar išeigai. Geriausia dalis, jog rūbo, kurį vėliau perims brolis ar sesė, nereikės akylai saugoti. Pavyzdžiui, Reima kombinezonai gaminami iš medžiagų, atsparių nuolatiniam, aktyviam dėvėjimui (puikiai žinome, kaip vaikai „tausoja“ rūbus), o rūbo patvarumas, prieš jam pasiekiant parduotuvių lentynas, vertinamas audinį trinant švitriniu popieriumi.

Net jei tarp jūsų vaikų yra nemažas metų skirtumas, galite būti ramūs, jog jaunesnioji atžala „nenurašys“ rūbo kaip nemadingo ir nesulauksite kreivų žvilgsnių, tarytum tik ir norinčių paklausti, kokią čia senieną dėvi vaikas. „Reima“, kuriant rūbus, išlaiko tobulą balansą tarp to, kas stilinga ir patrauklu vaikui, ir to, kas nesensta ištisus metus.

Pagrindinės taisyklės, renkantis vaikiškus rūbus ir avalynę

Norint, jog priešmokyklinis vaiko aprangos ir avalynės pirkimas rudens sezonui nesibaigtų finansine katastrofa (o, blogiausia, jei rengtis vis vien nebūtų ko), pasistenkite atsiriboti nuo patarlės, jog savo atžaloms tėvai negaili nieko. Bent jau šio pirkinio atžvilgiu. Vaiko norai gali būti beribiai, bet jūsų tikslas – ne aklas jų netenkinimas, bet kokybiškos, poreikius atitinkančios aprangos bei avalynės įsigijimas.

Nepirkite keliems sezonams į priekį

Vaikai auga sparčiai. Dažnai – nepaisydami jokių kreivių, prognozuojančių svorio ir ūgio pokyčius tam tikrame amžiaus tarpsnyje. Kad ir kokią patrauklią akciją pamatytumėte ar susižavėtumėte dizainu rūbo, kuris, deja, dydžiu ar dviem per didelis, stabdykite save nuo spontaniško pirkimo. Juk negali žinoti, ar šis rūbas vaikui žiemą/pavasarį tikrai tiks.

Vadinasi, dabar pats metas rinktis rudeniui skirtus rūbus. Reima lietaus rūbai – vienas iš rudenio „ׅmust to have“ pirkinių. Lietaus kelnės ir striukė, pagaminti iš vandeniui atsparios, vėjo neperpučiamos medžiagos, leis džiaugtis buvimu lauke bet kuriuo metų laiku, nesvarbu, grybaujant miške ar šėlstant su draugais balose.

Rinkitės komfortiškus, vaiko pomėgius atitinkančius rūbus ir avalynę

Jaučiate silpnybę rožinėms pūstoms suknelėms, tačiau jūsų dukra visą dieną dūksta su berniukais, atlikinėdama kvapą gniaužiančius triukus žaidimų aikštelėje? Daugumą stilingų berniukų (o gal – stilingų mamų vaikai?) dėvi aptemptus džinsus, o jūsų vaikas protestuoja, neva jie nepatogūs? Pirkite tik tokius rūbus, kurie atitinka jūsų vaiko gyvenimo būdą ir garantuoja jam maksimalų komfortą kiekviename žingsnyje. Būtent tai ir garantuoja „Reima“ prekinis ženklas, siūlydamas savo funkciją (apsaugą nuo lietaus, vėjo, šalčio ir pan.) bei visapusišką patogumą garantuojančius rūbus ir avalynę.

Pirmenybę teikite universaliems drabužiams

Situacija, kai spintos lentynos lūžta, tačiau apsirengti nėra ką, gali pasitaikyti ne tik mamoms, bet ir jų vaikams. Norint, jog taip neatsitiktų, užtenka vadovautis paprasta taisykle, rekomenduojančia pirmenybę teikti universaliems rūbams, su kuriais galima sukurti daug derinių. Vienas tokių pavyzdžių – džemperiai vaikams, kurie pavyzdžiui, gali būti dėvimi prie suknelių, sijonų, džinsų ar sportinių kelnių, taip sukuriant vis kitokį stilių. „Reima“ asortimente rasite ir „atvirkščio“ tipo džemperių, tai yra tokių, kuriuos galima nešioti išvertus tiek į vieną, tiek į kitą pusę, o spalvos ir raštas universalus, tad puikiai tiks mergaitėms ir berniukams. 

Žinoma, nepalikite šių pirkinių paskutinei akimirkai. Spontaniškas apsipirkimas gali kaip reikiant patampyti nervus, o ir, deja, ne visada garantuoja norimus rezultatus.

Taip pat skaitykite