18 GIMTADIENIS - 18 PASIŪLYMŲ!
SUŽINOK ŠIANDIENOS GIMTADIENIO PASIŪLYMĄ!
SUŽINOK
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-03-23

BIOMECANICS - teisingam vaiko pėdos vystymuisi

Biomecanics avalynė sukurta be ftalatų, chromo ir nikelio, o klijai, naudojami batų gamyboje, yra sukurti vandens pagrindu.

Tikriausiai nėra nei vieno žmogaus, kuris augindamas vaikus nebūtų girdėjęs apie BIOMECANICS batus. Gali būti jų nepirkęs, nečiupinėjęs, bet tikrai bent viena ausimi būsi girdėjęs apie ispanišką prekinį ženklą BIOMECANICS.

Tai kas gi tie BIOMECANICS? Atsakant trumpai, tai vaikiška avalynė, pritaikyta prie augančio vaiko pėdos. Tačiau tai tikrai ne viskas. Toks pasakymas neapibūdina tikrosios BIOMECANICS reikšmės vaiko pėdai. 1996 metais BIOMECANICS (įmonė Garvalin) pradėjo projektą kartu su Valensijos Biomechanikos institutu, kurio pirminė misija buvo ergonomiškų ir patogių batų sukūrimas. Po ilgalaikių studijų ir tyrimų, tūkstančių vaikų stebėjimų, ir, svarbiausia, atsižvelgiant į vaikų pomėgius, amžių ir poreikius, buvo sukurtas BIOMECANICS prekinis ženklas. Vienas įdomesnių dalykų yra tai, kad kuriant avalynę, buvo naudojamos antropometrinės Europos vaikų populiacijos 3D duombazės, kad batai būtų kuo geriau pritaikyti prie įvairių pėdų formos ir išmatavimų.Dar buvo analizuojamas ir pėdos santykis su žemės paviršiumi, nustatant kurias bato dalis reikia keisti augant pėdai. Skamba labai moksliškai ar ne? Tačiau, taip buvo sukurta avalynė ne tik prisitaikanti prie morfologinių vaiko pėdos savybių. Nauja avalynė buvo sukurta taip, kad apsaugotų pėdą bei suteiktų jai tinkamą laisvę kiekvienu augimo etapu.

Tiek trumpai apie BIOMECANICS kūrimo ir vystymo istoriją, nes tai, ką jie daro dabar yra dar svarbiau augančiam vaikui. BIOMECANICS yra avalynė, kuri turėtų būti pavyzdys, kaip keičiasi batai augant vaikui.

BIOMECANICS vaikišką avalynę skirsto į du etapus. Pirmasis, t.y. BIOGATEO skirtas dar ropojimo etapui ir pirmiesiems vaiko žingsniams. Antrasis BIOEVOLUTION jau skirtas vaikščiojantiems, bėgiojantiems ir šokinėjantiems vaikams. 

Šiek tiek daugiau aptarkime abi amžiaus grupes. 

BIOGATEO. Skirti vaikams nuo 6 iki 24 mėn (žinoma, atsižvelgiant į vaiko kojos dydį). Šio amžiaus tarpsnyje įgyjama laikysenos pusiausvyros kontrolė, pajaučiama, kad pėda skirta stabilumui užtikrinti. Trumpi stovėjimo epizodai, pereinantys į autonomišką ir stabilią eiseną. Tokio amžiaus vaiko pėda yra labai jautri, ji naudojama tyrinėjimui ir kaip atraminis elementas, todėl labai svarbu naudoti tinkamą avalynę. Turime užtikrinti vaikų pėdas nuo šalčio ir žinoma, nuo mechaninių sužalojimų, bet tuo pačiu leisti pėdai vystytis fiziškai ir nepakenkti stambiajai motorikai. 

Kokie reikalavimai keliami šio amžiaus tarpsnio avalynei? Pirmiausia - lankstumas judant pėdai. Taip pat labai svarbu stabilus pagrindas užtikrinantis pusiausvyrą bei sąlytis su žeme, kad avalynė neslystų. Reikia nepamiršti svorio ir pirštų apsaugos ropojant, kurie netrukdytų vaikui patogiai tyrinėti. 

Didžioji dauguma vaikų jau 18 mėn pereina į antrąjį BIOMECANICS etapą - BIOEVOLUTION. Šiuo etapu vaikas jau pradeda tvirčiau žygiuoti, padidėja fizinis aktyvumas. Pėda jau veikia ne kaip pagrindinė pusiausvyros kontrolė, ji jau skirta aktyviam tyrinėjimui, laipiojimui, bėgiojimui, todėl ir avalynė turi būti pritaikyta patogiems vaiko pėdos judesiams ir suteikti kuo daugiau patogumo. Šio etapo avalynei reikalavimai išauga, nes dabar svarbu lengvumas ir lankstumas, bei dar geresnis  avalynės prisitaikymas prie pėdos. Avalynė turi suteikti stabilumą ir pėdos amortizaciją bei užtikrinti taisyklingą pėdos padėtį su žeme. Taip pat avalynė turi būti kvėpuojanti ir atspari intensyviam naudojimui.

Biomecanics avalynė sukurta be ftalatų, chromo ir nikelio, klijai, naudojami batų gamyboje yra sukurti vandens pagrindu. Dizainuose eliminuojamos smulkios detalės, kurios gali būti pavojingos mažiesiems tyrinėtojams. Labai įdomus faktas, kad BIOMECANICS batukai atitinka žaislams keliamus reikalavimus. Visi šie dalykai įrodo, kad BIOMECANICS tikrai rūpi vaiko pėdos padėtis ir galimybė patogiai tyrinėti pasaulį užtikrinant stabilų judėjimą. Tačiau jei iš kilo dar klausimų, žemiau pateikiame pagrindines BIOMECANICS batų savybes išskiriamas gamintojo.

BIOGATE batai suteikia pėdai mechaninį ir terminį komfortą be jokių spaudimų ir apribojimų bei apsaugo pėdą nekontroliuojamoje aplinkoje. Taip kuriamas arčiausiai vaikščiojimo basomis pojūtis, tačiau nesikišant į fizinį pėdos ar stambosios motorikos vystimąsi.

ANTIBAKTERINIS IŠIMAMAS PADUKAS. Visiškai lygus padukas, nes kūdikių pėdos lankas šiame amžiaus tarpsnyje dar neišsivystęs. Išimami apdukai suteikia geresnes galimybes patogiam pėdos išmatavimui.

LANKSTUMAS IR PROPORCINGUMAS. Padas palengvina pėdos judėjimą visomis kryptimis ne tik lenkiant, bet ir sukant, neapribojant pado judrumo ir dirgiklių pajautimo. 

TRINTIS. Grioveliai pado srityje pagerina sukibimą su paviršiumi ir leidžia dar lengviau ropoti.

STABILUMAS. Batuose esantis minkštas stabilizatorius (supinatorius) ir platesnis kulno pagrindas leidžia kūdikiui kontroliuoti šoninį pėdos judesį. Taip siekiama padėti jam išlaikyti pusiausvyrą pirmųjų žingsnių metu. Ši naujovė pašalina vidines atramas ar sutvirtinimus, kurie gali įtempti kulkšnį.

PRITAIKYMAS. Užsegimai leidžia pritaikyti batą atsižvelgiant į pėdos dydį ir augimą bei vaiko laikyseną tam tikruose augimo etapuose. Velcro lipdukai apsaugo nuo trinties ir palengvina lankstumą. Paminkštintas liežuvis apsaugo nuo hiper spaudimo pėdos gale. Dizainuose pašalinamos smulkios detalės.

BIOEVOLUTION. Tvari ir patogi vaikiška avalynė, sukurta intensyviam naudojimui pagal morfologines Europos vaikų 3D pėdų duomenis.

PĖDOS EVOLIUCIJA. Pėdos neauga vienodai. Jos auga etapais ir kartais mažiau, kartais daugiau. Ši avalynė yra pritaikyta prie staigių pėdos padidėjimų. 

LANKSTUMAS. Pade esantys lankstūs ir trinčiai atsparūs grioveliai, užtikrina lankstumą vaikštant.
STABILUMAS. Minkštas stabilizatorius uir platesnis kulno pagrindas užtikrina patogią vaiko eiseną.

PATOGUS DĖVĖJIMAS. Išanalizuoti vaikų batų dėvėjimo matmenys leido sukurti sustiprintą pirštų apsaugą, atsparią batų trinčiai.

ATSPARUMAS. Vaikiška avalynė turi būti atspari intensyviam naudojimui ir užtikrinti visišką judėjimo laisvę.

PRITAIKYMAS. Velcro lipdukai apsaugo nuo trinties ir palengvina lankstumą bei bato reguliavimą. Paminkštintas liežuvis apsaugo nuo hiper spaudimo pėdos gale. 

 

Visą BIOMECANICS kolekciją galite rasti ČIA

Taip pat skaitykite