Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2019-11-18

Ką dovanoti broliui, tėčiui ar draugui?

Kodėl taip sunku? Todėl, kad bent jau mano atveju, visiems vyrams mano šeimoje nieko niekada nereikia. Jie viską turi, daug daiktų nenori.

Tęsiu savo kalėdinių dovanų idėjų seriją ir šiandien noriu jums pristatyti idėjas vyriškos lyties atstovams. Nors ir esu labai dėmesingas žmogus ir sugebu atsirinkti daug detalių apie žmones vien tik su jais kalbėdamasi, jeigu reiktų prisipažinti kam man sunkiausia išrinkti dovanas bet kokia proga, tai būtų mano vaikinas, mano tėtis ir mano senelis. Šiuo atveju džiaugiuosi, kad brolių neturiu, nes jie irgi būtų įtraukti į šį sąrašą. 

Kodėl taip sunku? Todėl, kad bent jau mano atveju, visiems vyrams mano šeimoje nieko niekada nereikia. Jie viską turi, daug daiktų nenori, o jeigu kažko nori, tai tėčio atveju būna nauja burė ar wakeboard‘as, draugo atveju, spėju, naujas automobilis, o senelio – na, ties čia ir vis tiek esu stuck. Kadangi visų išvardintų dovanų kalėdoms (ir ne tik), tikrai padovanoti nesugebėsiu, tenka suktis iš padėties. Ką gi vyrai mėgsta? Devyniais iš dešimt atvejų, vyrams patinka praktiški daiktai. Nepažįstu nei vieno, kuris apsidžiaugtų gavęs žvakę, bet va gavus šiltą žieminę kepurę, tikrai vertintų. 

Kalbant apie praktiškas dovanas vyrams, pirma mintis šovusi man į galvą yra kojinės. Juk absoliučiai visi jas nešioja! O jeigu kalba prasideda apie jas, tai tikriausiai nieko nenustebinsiu primindama apie Happy Socks – tai vienas populiariausių kojinių gamintojų, kurių pasirinkimas yra toks didelis, kad kartais bandant išsirinkti gražiausią porą, tai tampa tiesiog neįmanoma. 

Pati turiu ne vieną Happy Socks kojinių porą, tai jos tikrai man praskaidrina nuotaiką, yra kokybiškos ir, manau, kad tikrai pradžiugins jūsų mylimą vyrą kalėdų rytą. Galbūt tai ir nebus pati inovatyviausia dovana, bet niekas nepaneigs, kad ji bus naudinga, nešiojama ir niekada nenuguls kažkur spintos gilumoj arba sandėliuke.

Ir paskutinis dalykas, kas, man atrodo, yra nerealus palengvinimas renkantis Happy Socks, tai kalėdiniai rinkiniai, kuriuos jie sukuria įvairiausioms progoms. Dažniausiai juose būna keletas kojinių, jos tarpusavyje turi tam tikrą tematiką, pavyzdžiui šiųmetis Junk Food Gift Box atrodo itin skaniai, o Christmas Cracker Candy Cane yra tiesiog kalėdinė klasika. 

Tęsiant praktiškų dovanų temą, norėčiau paminėti kuprines. Daugelis vyrų jas nešioja į darbą, į sporto klubą arba tiesiog naudoja jas keliaujant lėktuvu. Būtent todėl, manau, kad kokybiška ir patvari kuprinė galėtų tapti puikia dovana. Vienas iš mano mėgstamiausių kuprinių prekės ženklų yra Herschel.

Jų alpinizmo kuprinių siluetus primenantis modelis Little America arba labai panašus, bet šiek tiek supaprastintas variantas – Retreat – tikriausiai yra labiausiai žinomi ir atpažįstami modeliai kiekvienam iš mūsų. Man šie modeliai patys gražiausi, labai patinka ir tai, kad jie turi begalę pasirinkimų spalvos ir printo atžvilgiu ir turi 15 colių nešiojamojo kompiuterio kišenėlę. 

Kiti du šiek tiek ‚paprastesni‘ dizaino prasme modeliai yra Pop Quiz ir Heritage. Man jie primena tradicines kuprines, kurias nešiodavome į mokyklą ir yra šiek mažesnio dydžio nei prieš tai minėti modeliai. Kišenėlė kompiuteriui jose taip pat egzistuoja ir yra papildomų naudingų detalių – pavyzdžiui Pop Quiz kuprinė turi kišenėlę ausinukui ir angą ausinių laidui (jeigu jūsų vyras dar neturi AirPods), užtrauktukų detalės yra vandeniui atsparios ir yra specialus skyrius saulės akiniams. Tuo tarpu Heritage turi priekyje nedidelę kišenėlę su raktų laikikliu ir vidinę kišenėlę ausinukams.

Ir pabaigai, mano nuomone, pati labiausiai minimalistinio dizaino kuprinė yra Travel Backpack modelis, kuris yra sukurtas kelionėms, kuriose būtina technika. Kuprinė turi dvigubas vandens buteliukų kišenes, pagrindinius skyrius turi papildomų kišenėlių ir raktų spaustuką, yra kišenėlė nešiojamam kompiuteriui ir planšetei, taip pat, pati kuprinė gan plačiai atsisega, todėl yra be galo patogu ja naudotis keliaujant.

Taip pat skaitykite