Šią savaitę lietaus prekėms papildoma -20% nuolaida su kodu: 20RAIN
IŠSIRINK
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-10-31

3 bene dažniausiai pasitaikantys klausimai, dėl kurių vaikiški kombinezonai verčia pasukti galvą

Kombinezonai – rūbas, kurį galima rasti kone kiekvieno vaiko spintoje (o neretai – net ir po kelis, skirtus įvairiems sezonams), pradedant kūdikiais ir baigiant atžalomis, savo ūgiu ne ką nusileidžiantiems tėvams.

Visgi, kad ir koks savaime suprantamas pirkinys šis beatrodytų, prieš spaudžiant mygtuką „Pirkti“ ar ruošiantis sumokėti už konkretų rūbą, padėtą fizinėje parduotuvėje ant prekystalio, neretai susiduriama su vienokiais ar kitokiais klausimais.

Šį kartą padėsime rasti atsakymus į kelis jų, kurie, remiantis iš pirkėjų gaunamomis užklausomis, kyla dažnam, ieškančiam vaikiško kombinezono.

Vientisi ar atskiri kombinezonai vaikams: štai koks klausimas!

Jei esate mamytė ar tėvelis su patirtimi, turintis gerokai ūgtelėjusį vaiką (o gal net kelis!), tikriausiai drąsiai galėtumėte atsakyti į šį klausimą. O gal… ir ne, nes vienareikšmio verdikto ar geriau vientisi kombinezonai ir/ arba rūbai nuo lietaus, ar atskiri, pateikti negalima. Viskas priklauso nuo individualių norų (tiek vaiko, tiek tėvelių) bei aplinkybių.

Vientisi kombinezonai: subalansuoti patiems mažiausiems, bet puikiai tinka ir didesniems

Sutikite, jog patiems mažiausiems, dar tik nerūpestingai gulintiems vežimėlyje, visiškai vienodai kombinezonai vaikams ar bet kurie kiti rūbai, nesvarbu, kokie gražūs šie bebūtų. Tad tėveliai turi visišką laisvę rinktis, kas priimtiniausia ir, žinoma, jų manymu tinkamiausia vaikui. Patys pirmieji kombinezonai, o vėliau, mažyliui jau pradėjus vaikščioti – ir lietaus apranga vaikams – dažniausiai būna vientisi. Tokio modelio kombinezoną lengva aprengti (net ir miegančiam vaikui!). Jis patikimai apsaugo mažylio kūną nuo vėjo ir šalčio.

Kita vertus, aklina kūno apsauga nuo išorinių aplinkos veiksnių, kurią garantuoja vientisi žieminiai kombinezonai vaikams ar Reima lietaus rūbai, nepamainoma ir šiems nerūpestingai mėgaujantis visomis lauko pramogomis, pavyzdžiui, voliojantis sniege ar taškantis balose. Tad vientisą kombinezoną pravartu turėti ne tik kūdikių, bet ir gerokai ūgtelėjusių vaikų spintoje. Idealu – kaip pakaitinį rūbą, kurį vaikas apsivilktų turėdamas aiškų tikslą – nerūpestingai pasiausti kieme.

Reima kombinezonai vaikams, siūlomi mūsų elektroninėje parduotuvėje, leidžia rinktis iš bene gausiausio didesnių dydžių asortimento vientisų kombinezonų. „Columbia“ kombinezonai vaikams prasideda nuo pačių mažiausių dydžių ir, drąsiai galima sakyti, dažnai tampa neatskiriamu palydovu nuo pirmųjų gyvenimo savaičių. Kokybiški švediški „Didriksons“ kombinezonai vaikams komfortišką kūno temperatūrą užtikrina ne tik žaidžiant kieme, bet ir, pavyzdžiui, slidinėjant kalnuose. Tiesa, šio gamintojo kombinezonai, parduodami „Open24“ internetinėje parduotuvėje, orientuoti į šiek tiek ūgtelėjusių vaikų kategoriją: dydžiai prasideda nuo 80-to.

Atskiri kombinezonai judėjimo laisvei ir visapusiškam komfortui

Atskiri kombinezonai arba lietaus rūbai yra sudaryti iš kelnių (priklausomai nuo modelio, jos gali būti pasiūtos su petnešomis ar liemene) ir striukės. Šio tipo kombinezonai ir lietaus drabužiai vaikams, suteikiantys daugiau judesių laisvės ir komforto, – populiarus pirkinys auginant vyresnius vaikus.

Trumpam užsukus į, pavyzdžiui, prekybos centrą ar kitą patalpą, tai pat tiesiog važiuojant automobiliu, patogu, jog striukę vaikas gali lengvai nusivilkti ir vėl užsivilkti. Taip galima išvengti ne tik diskomforto jausmo, atsirandančio perkaitus, bet gerokai liūdnesnio scenarijaus – rizikos peršalti, kai sušilusį vaiką perpučia vėjas.

Atskiras kombinezonas gali būti dėvimas atsižvelgiant į vyraujančias oro sąlygas ar kitus dėvimus rūbus/ mūvimą avalynę. Pavyzdžiui, kai nelyja, o vaikas tiesiog nori pabraidyti po balas – lietaus kelnės vaikams. O avint šiltus ilgaaulius batus ir neplanuojant aktyvesnių šėlionių sniege, gali pakakti ir viršutinės kombinezono dalies – striukės vaikams.

Tiesa, prieš pirkdami atskirą kombinezoną, iš anksto pasidomėkite, ar šį iš tikrųjų patogu dėvėti atskirai. Tai yra, ar striukė nėra per trumpa, ar galima ja susiaurinti ir panašiai. Kai kurie gamintojai, kurdami šio tipo kombinezonų modelius, nenumato teorinės galimybės dėvėti kelnių be striukės ar atvirkščiai, tad naudotis šiuo atskiro kombinezono privalumu (kad ir kaip tai nelogiškai beskambėtų) tampa sudėtinga.

Ar galima nusipirkti kombinezoną keliems metams į priekį?

Dažnai pasitaikanti klaida – bandymas nuspėti, kokio dydžio rūbų reikės ateityje, sulaukus tam tikro sezono. Priešingu atveju, kombinezono „ant išaugimo“, galvojant apie vaiko patogumą, pirkti nederėtų. Kaip ir, žinoma, per mažo. Vaikas kombinezone neturi „skęsti“. Tačiau kombinezone turi būti pakankamai erdvės, jog nekiltų problemos, prireikus aprengti apatinius rūbus, nesvarbu, tai būtų termo drabužiai ar šiltesnis megztinis. Šiek tiek laisvos vietos reikia ir oro cirkuliacijai. Tai – būtina sąlyga, jog po kombinezonu vaikas jaustų optimalią šilumą, tačiau nesuprakaituotų.

Tiesa, pirkdami žieminį ar kitam sezonui skirtą kombinezoną, turite pasistengti numatyti, kiek centimetrų vaikas per tą laiką ūgtels. Aišku, net ir nuodugniausiai išanalizavus vaikų augimo kreives tam tikru amžiaus laikotarpiu, išlieka rizika, jog… galite suklysti ir per vieną sezoną teks pasirūpinti antro kombinezono įsigijimu. Kai kurie gamintojai, pavyzdžiui, daugelio tėvelių žinomas ir mylimas „Columbia“, šiuo klausimu skuba į pagalbą. Kombinezonai pagaminti taip, jog, vaikui augant, viršutinės dalies rankovių ir kelnių ilgių galima pailginti 3-4 cm.

Kaip įvertinti, ar kombinezonas vaikui tinka? Paprašykite, jog šis ištiestų rankas ir pakeltų jas iki pečių juostos. Jei, rankas laikant tokioje padėtyje, rankovės dengia vaiko riešą, kombinezonas yra tinkamas. Kombinezono ilgis nuo viršaus iki klynuko – dar vienas svarbus matmuo dėl drabužio patogumo. Atkreipkite dėmesį, o, jei vaikas didesnis, jo paklauskite, ar lenkiantis ir sėdantis nejaučia diskomforto.

Kombinezonas – kone būtinas pirkinys į kūdikio kraitelį

Ar kraitelyje, skirtame pirmiesiems kūdikio gyvenimo mėnesiams, pakanka tik smėlinukų, o gal pravartu pasirūpinti ir, pavyzdžiui, kelnytėmis? Iš tiesų, kai kurie tėvai, vos tik susitvarko vadinamieji bambutės reikalai, pradeda mažylį rengti kelnytėmis ir jas netgi vadina vienu patogiausių drabužių. Tuo tarpu kiti šį rūbą, laikydami jį nekomfortišku kūdikiui ir sunkiai aprengiamu, į garderobą įtraukia tik vaikui šiek tiek ūgtelėjus. Kaip sakoma, kiek žmonių – tiek nuomonių. Ypač, kai kalbama apie vaikus, kurie visais atžvilgiais yra individualūs.

Visgi, kombinezono būtinybė kūdikiui – vienas iš tų klausimų, su kuriuo sutinka kone visi tėvai. Kombinezonai padeda palaikyti komfortišką temperatūrą ne tik žiemą, bet ir kitais metų laikais. Pavyzdžiui, iš flysinio audinio pasiūti kombinezonai – nepamainomas palydovas ir vasarą, kai oras vėsesnis.

Renkantis kombinezoną kūdikiui (o ir, žinoma, ūgtelėjusiam vaikui), svarbu nedaryti pagrindinės klaidos. Tai yra negalvoti, jog rūbo storis yra proporcingas jo funkcinėmis savybėms – apsaugai nuo šalčio, vėjo ir drėgmės, efektyviu oro pralaidumu. Iš tikrųjų, moderniausios gamybos technologijos, kurias naudoja žinomiausi vaikiškų rūbų gamintojai (taip pat ir mūsų jau minėti „Columbia“, „Didriksons“, „Reima“), remiasi taisykle, jog „mažiau yra daugiau“. Vizualiai plonas, lengvas kombinezonas neretai savo funkcionalumu pralenkia storus, sunkius lauko drabužius, kuriuos vaikui, visų pirma, yra iššūkis… panešti. Tad apie kokį komfortą, peršlapus nuo prakaito, dar galima kalbėti.

Kai kurie kombinezonai, pavyzdžiui, „Columbia“, turi užlenkiamus rankogalių bei kelnių galus. Atrodytų smulkmena, bet – iš tiesų praktiška detalė, apsauganti mažylio galūnes nuo šalčio, kuris, ypač mažai judančiam vaikui, tik ir pasiruošęs skaudžiai „įgnybti“.

Jei, rinkdamiesi vaikiškus kombinezonus ar kitas prekes, siūlomas „Open24“ parduotuvėje, susiduriate su bet kokiais klausimais, visada drąsiai kreipkitės. Mūsų komanda visada pasiruošusi padėti!

Taip pat skaitykite