Šią savaitę lietaus prekėms papildoma -20% nuolaida su kodu: 20RAIN
IŠSIRINK
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-07-29

Aktyvios vasaros pramogos mėgėjams ir profesionalams

Ar ir jūs, vos tik prabėgus kalendorinei vasarai, pradedate skaičiuoti dienas, likusias iki kitų… vasaros atostogų? Užtikriname, jog tikrai esate ne vienas toks! Juk vasara – toks nuostabus metų laikas, kai, pasileidus plaukus (tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme), galima pamiršti varginančią rutiną ir išbandyti įvairias, neišdildomų įspūdžių garantuosiančias veiklas.

Kai kurios jų galbūt bus vienkartinis pliusiukas norimų išbandyti veiklų sąraše, tuo tarpu kitos „prilips“ taip, jog, norėdami pagerinti savo įgūdžius, lankysite specializuotus kursus ar net investuosite į nuosavo inventoriaus įsigijimą.

Tarp šiame įraše apžvelgtų populiarių aktyvaus laisvalaikio leidimų formų rasite ir tokią, kuriai rekomenduojamas specialus techninis pasirengimas, tačiau daugumai užtenka tiesiog užsidegimo išbandyti kažką naujo ir, aišku, patogių batų! Juk, internetinė parduotuvė „Open24“ būtų prasta avalynės ekspertė, jei savo klientams nuolat neprimintų tinkamos, kokybiškos avalynės svarbos. Kai tenka galvoti, kaip dėti koją, jog būtų patogu ar, dar blogiau, nepaslystum, vargu ar pavyks įsijausti net ir į pačią smagiausią pramogą.   

 

Laipynių parkai

Laipynių, dar kitaip vadinamieji nuotykių parkai, sudaryti iš skirtingo sudėtingumo trasų, įrengtų medžiuose – užsiėmimas, populiarus įvairaus amžiaus žmonių tarpe. Tai – pramoga, kuriai abejinga neliks nei moksleivių klasė, nei bernvakarį švenčianti vaikinų kompanija ar porelė pirmojo pasimatymo metu (originali idėja, ar ne?). Be drąsos, prireiks jėgos, ištvermės, pusiausvyros, greitos reakcijos. Kartais, pavyzdžiui, prieš skrydį per upę (tai – tarsi „vyšnaitė ant torto“, siūloma dažname nuotykių parke), prireiks perlipti per save (o gal užteks ir šalia esančio draugo, galinčio tave stumtelėti tikrąja ta žodžio prasme!). Bet, patikėkite, tas jausmas, kai padarai tai, kas, atrodo, yra sunkiai įmanoma – tiesiog nepakartojamas!

Didesnių ar mažesnių nuotykių parkų su laipynėmis medžiuose, o neretai ir papildomomis pramogomis rasite dažname Lietuvos kampelyje. Anupriškių, Belmonto, Taurų, Tarzanijos, UNO, STIHL nuotykių parkai – tik dalis vietų, kuriose šią vasarą dar galite spėti apsilankyti.

 

Irklentės

Irklentės – viena sparčiausiai populiarėjančių vandens sporto šakų visame pasaulyje, Lietuva – ne išimtis. Mūsų šalis turtinga vandens telkiniais (upės, ežerai, marios, jūra), tad pasiteisinimai, jog „nėra tinkamų sąlygų“ – nepriimami. Kaip ir atsikalbinėjimai, susiję su amžiumi, svoriu ar fiziniu pasirengimu. Išmokus pagrindinius plaukimo irklente veiksmus (kurie, beje, praktiškai yra kur kas paprastesni, nei gali pasirodyti žiūrint iš šalies), tai yra atsistoti, irtis ir išlaikyti pusiausvyrą, galėsite mėgautis visais šio užsiėmimo teikiamais malonumais. Geriausia, žinoma, jog pirmos treniruotės su irklente vyktų upėje, ant lygaus vandens paviršiaus. Vėliau, jei tik yra noro, galėsite stoti ir į kovą su jūros bangomis, pareikalausiančiomis didesnio meistriškumo.

Irklentės – ne tik efektyvi, įvairias raumenų grupes išjudinanti treniruotė, bet ir galimybė kitu žvilgsniu pažvelgti į supančią aplinką, pamedituoti vienumoje ar praleisti puikų laiką su šeima, bičiuliais, o gal – susirasti bendraminčių.

Norint susipažinti su irklentėmis, praktiškiausias variantas – jų nuoma. Tai – paslauga, kurios teikėjų ratas, reaguojant į augantį susidomėjimą, nuolat plečiasi. Daugiausiai irklenčių nuomos punktų rasite tuose Lietuvos kampeliuose, kuriose geriausiai išvystytas turizmo sektorius – Druskininkuose, Anykščiuose, Trakuose, Zarasuose ir kitur. Na, o, pajutus, jog tai – veikla, kurią norisi kartoti dar ir dar, beliks įsigyti nuosavą inventorių. Šis, beje, gana kuklus (irklentė, irklas, pavadėlis) bei, priklausomai nuo individualių poreikių, nereikalaujantis labai didelių finansinių investicijų.

 

 

 

 

Kaitavimas

Jėgos aitvarai (kaitavimas)

Kaitavimas – tai jauna, ekstremali ir, žinoma, neišdildomus įspūdžius garantuojanti vandens sporto šaka, kurioje susijungia burlenčių, banglenčių, snieglenčių, parasparnių sporto bei gimnastikos elementai. Kaituotojas, stovintis ant banglentės ar kaitlentės (aišku, ne tos, ant kurios gaminame maistą!), vandens paviršiumi yra traukiamas jėgos aitvaro (kaito). Pasitelkus jėgos aitvarą, galima tiesiog ramiai keliauti jūros pakrante (labai įdomi transporto priemonė, ar ne?), skrosti bangas, šokinėti į orą (žiūrint į kaituotojus, susidaro įspūdis, jog pastarieji skrenda!) ar atlikinėti įvairius, meistriškumo reikalaujančius triukus.

Stebinantis faktas, jog, šokinėjant per galingas bangas, išskirtinės jėgos ar fizinio pasirengimo nereikia: viską už jus atliks vėjo varomas jėgos aitvaras. Belieka išmokti šį tinkamai valdyti. Norint įsisavinti meistrišką kaitavimo techniką bei, žinoma, garantuoti savo saugumą, derėtų pasidomėti kaitavimo kursais. Jei dar nežinojote, Svencelė – kaimelis, esantis Klaipėdos rajone, galintis pasiūlyti ne tik puikias sąlygas kaituoti, bet ir užsiėmimus, norintiems įvaldyti šį vandens sportą.

Patogios basutės ir sandalai „Teva“ – Jūsų aktyvios vasaros palydovas

Pirkėjams, ieškantiems ne tik patogios, bet ir stilingos avalynės aktyviam vasaros sezonui, „Teva“ basutės ir sandalai vyrams bei moterims – vienas idealiausių pasirinkimų. Tai – lengvas, komfortiškas, kojai kvėpuoti leidžiantis, dėl efektyvios amortizacijos nuo smūgių apsaugantis apavas, kurio „protėvis“ – žygio batų ir flip-flop basučių „miksas“. „Teva“ basutės ir sandalai moterims bei vyrams užtikrina pėdos stabilumą, efektyviai sukimba su įvairiais paviršiais, tad, pavyzdžiui, galėsite susikoncentruoti į ekstremaliausios trasos nuotykių parke įveikimą, o ne galvoti apie tai, ar, neatsargiai padėta, koja neprasprūs.   

Žinoma, šios basutės moterims ir vyrams specialių vandens batų neatstoja, tačiau, ekspromtu sumanius išbandyti minėtas irklentes, dėl avalynės, mūvint „Teva“, galėsite nesukti galvos. Sušlapusios basutės akimirksniu išdžius ir, svarbiausia, nepraras savo funkcinių bei estetinių savybių.

Šio gamintojo storapadės basutės neabejotinai nepaliks abejingų moterų, vertinančių harmoningą stiliaus bei patogumo darną. Vadinasi, idealus variantas – įsigyti bent du „Teva“ basučių modelius. Vieną – vizualiai artimesnį žygio basutėms, o kitą – modernesnį, tačiau ne mažiau komfortišką modelį laisvalaikiui ar išeigai.

Taip pat skaitykite