Šią savaitę lietaus prekėms papildoma -20% nuolaida su kodu: 20RAIN
IŠSIRINK
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-12-22

Kokiomis savybėmis pasižymi kokybiškos vaikiškos žieminės striukės?

Kai žiema – ne tik faktas kalendoriaus lapelyje, bet ir minusinė temperatūra, pusnys bei kiti, šaltajam sezonui charakteringi, bruožai, pasitinkantys, vos tik iškėlus koją pro duris, striukės bei kombinezonai tampa geriausiais mūsų draugais. O taip pat lauko rūbai patenka po savotišku padidinamuoju stiklu, įvertinant, ar jų suteikiamas komfortas žiemišku oru yra pakankamas. Jei Jūsų atžala (o taip pat, žinoma, ir Jūs) iš lauko grįžta sušalęs ar, dar blogiau, nemaloniai sušlapęs nuo prakaito, metas leistis į naujos žieminės striukės vaikams paieškas. Vienas patogiausių būdų – apsipirkti internetinėje „Open24.lt“ parduotuvėje, kurioje Jūsų laukia ne tik žinomiausių gamintojų vaikiškos striukės už patrauklią kainą, bet ir striukės vyrams bei striukės moterims.

Šilumos indeksas – viena svarbiausių žieminių striukų savybių

„Ar nesušalai?“, – pirmasis klausimas, kurį užduoda kone visi tėvai, vos tik vaikui sugrįžus iš lauko. Rūbo šiluminės savybės, natūralu, aktualios ir esant, +5 °C, ir „kandžiojantis“ -15 °C laipsnių siekiančiam šaltukui. Žinoma, ir apranga tokiu atveju turėtų būti skirtinga. Kokią striukę galima drąsiai dėvėti, esant tam tikrai temperatūrai, nusako vadinamasis šilumos indeksas.

Ant REIMA vaikiškų lauko rūbų ši savybė vizualiai perteikiama snaigės (vienos, dviejų ar trijų) simboliu. Elementaru: kuo snaigių daugiau, tuo striukė ar kombinezonas bus šiltesnis.  

Jei žieminės striukės paaugliams ar vaikams ieškote „Open24“ elektroninėje parduotuvėje, pasinaudojus atitinkamu filtru, galėsite rinktis tik iš pageidaujamo lygio šilumos izoliacija (indeksu) pasižyminčių rūbų.

Kai oro temperatūra siekia nuo 5 °C iki -10 °C, pakanka striukės, ant kurios etiketės pavaizduota viena snaigė. Tokios vaikiškos striukės turi lengvą pašiltinimą, o jų izoliacinis sluoksnis yra pagamintas iš 100 % poliesterio.

Dvi snaigės sufleruoja, jog lauko rūbas garantuoja efektyvią šilumą, esant nuo 0 °C iki -20 °C temperatūrai. Tokių vaikiškų striukių bei kombinezono izoliacinę medžiagą sudaro vidutinio storio poliesterio bei pūkų sluoksnis. Didžioji dalis REIMA vaikiškų striukių, siūlomų „Open24“ asortimente, ir pasižymi minėto lygio šilumos indeksu. Žinant įprastai Lietuvoje vyraujančias oro sąlygas žiemą, tai – vienas puikiausių pasirinkimų.

Ieškantys itin šiltos vaikiškos striukės, rinktis turėtų iš tų, kurios rekomenduojamos dėvėti esant -10 °C – -30 °C šalčiui. Apie tokį šiluminį indeksą „sufleruoja“ trijų snaigių simbolis. Su tokiu lauko rūbu, kurio izoliacinis sluoksnis yra itin šiltas, pagamintas iš pūkų bei poliesterio, vaikas galės drąsiai pramogauti ne tik lauke, bet ir, pavyzdžiui, pasirinkus atitinkamo modelio striukę, slidinėti kalnuose.

Kokybiškos striukės vaikams ne tik šildo, bet ir leidžia odai kvėpuoti

Net ir pati, vizualiai šilčiausia žiemos striukė nebus geras pasirinkimas, jei rūbas pagamintas iš „nekvėpuojančio“, orui nepralaidaus audinio. Tai pagrindžiančių teiginių toli ieškoti nereikia. Užtenka prisiminti apsirengimo ritualą, darželinukams ruošiantis į lauką. Kol auklėtojos aprengia (ar padeda apsirengti) visiems vaikams, patys pirmieji, vilkintys striukėmis ar kombinezonais, spėja ir sušilti. O, kaip žinia, suprakaitavus ir perpūtus vėjui, ligos ilgai ieškoti nereikia...

REIMA vaikiškos striukės ir kombinezonai yra pagaminti iš orui pralaidaus („breathability“) audinio, užtikrinančio, jog kūno išskirtas prakaitas bus efektyviai pašalinamas, tai yra „išstumiamas“ į išorę. Taip išvengiama ne tik diskomforto, kurį sukelia sušilęs kūnas, bet ir, kaip minėta, sumažėja rizika susirgti.

Audinio „kvėpavimo“ savybės aktualios ne tik minėtoje situacijoje, bet ir vaikams aktyviai leidžiant laiką lauke: statant sniego pilis, bėgiojant, slidinėjant ir panašiai. Juk balta, šalta žiemai tam ir skirta, jog jos teikiamais malonumais būtų mėgaujamasi visomis jėgomis, o ne melancholiškai žiūrima pro langą!

Tiesa, ne visi, oro pralaidumo funkcija pasižymintys audiniai, tai atlieka vienodai efektyviai. Oro pralaidumas, kuris ant rūbo etiketės vaizduojamas aukštyn nukreiptos rodyklės simboliu, apibūdina, kokiu greičiu yra išgarinamas prakaitas. Kuo daugiau rodyklių (viena, dvi arba trys), tuo striukės oro pralaidumas yra didesnis, vadinasi, rūbas tinkamas dėvėti ir užsiimant aktyvia veikla, pavyzdžiui, slidinėjant, sportuojant. 

Taip pat skaitykite