Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-09-29

Rugsėjis – pats metas ieškoti naujų rudeninių ir/arba žieminių batų

Jei kokybiški suaugusiųjų batai, nepraradę savo estetinių bei, svarbiausia, funkcinių savybių, gali patikimai tarnauti ne vieną sezoną ir būti keičiami kitais vien dėl to, jog morališkai paseno, tai batai vaikams įprastai tokių  „problemų“ nesukelia. Viena iš pagrindinių priežasčių – faktas, jog mažylių koja labai greitai auga, neretai prasilenkdama ir su visomis kreivėmis, kuriomis bandoma iliustruoti „normalų“ pėdos augimą. Vadinasi, sulig kiekvienu besikeičiančiu metų laiku, nori to ar nenori, turi būti atidžiai peržiūrima ir lentynoje esanti vaikiška avalynė.

Rudeniniai ir žieminiai batai vaikams – vienas atsakingiausių pirkinių

Tėveliai, remdamiesi savo asmenine patirtimi, su ką tik perskaitytu teiginiu tikriausiai sutiks. Jei šiltajam sezonui skirta avalynė turi būti komfortiška, atitinkanti ortopedinius reikalavimus bei, žinoma, stilinga, rudeniniai ir žieminiai batai vaikams yra susiję ir papildomų reikalavimų sąrašu. Pagrindiniai jų, žinoma, yra neatsiejami nuo vėsiuoju metų laiku vyraujančių oro sąlygų.

Kokybiški šaltojo sezono batai turi patikimai saugoti nuo drėgmės, kurios netrūksta nei rudenį, nei, žinoma, žiemą. Aišku, tėvai turėtų patys suprasti ir, svarbiausia, paaiškinti savo vaikams, kuo skiriasi guminiai batai vaikams nuo „eilinių“ rudeninių ar žieminių. Su kokybiškais botais galima drąsiai braidyti giliausiose balose (saugantis, jog vandens nepribėgtų pro bato viršų), tuo tarpu įprasti batai, nors ir pagaminti iš specialios, drėgmės nepraleidžiančios medžiagos, ilgoms „maudynėms“ nėra skirti.

Žieminiai batai, kaip ir, žinoma, rudeniniai, turi garantuoti maksimalią apsaugą nuo šalčio. Jei, atšalus orui, sukate galvą, kelias poras kojinių vaikui užmauti, jog nebūtų kojoms nebūtų šalta, akivaizdu, jog pats metas leistis į naujų batų savo atžalai paiešką.

Analizuodami konkretaus batų modelio aprašymą, ieškokite informacijos ir apie pado sukibimo su įvairiomis dangomis ypatybes. Padas turi būti neslidus. Žinant, jog rudenį ir žiemą traumų daugėja „kaip grybų po lietaus“ ir, kaip papildomos rizikos veiksnį pridėjus vaikų judrumą, o neretai – ir nutrūktgalvišką lėkimą, nepaisant slidaus kelio ar jame pasitaikančių kliūčių, ši batų savybė yra neabejotinai reikšminga.

Tai – tik trys elementariausi kriterijai, kurie pirmiausiai ateina į galvą, sprendžiant, kokie žieminiai ar rudeniniai batai vaikams yra geriausias pasirinkimas. Iš tiesų, populiariausių, į aukščiausią kokybę orientuotų vaikiškos avalynės prekinių ženklų gamintojai („Crocs“, „Columbia“, „Reima“ ir kiti), kurdami batų modelius, apgalvoja ir, aišku, praktiškai įgyvendina  įvairius naudingus techninius sprendimus. To rezultatas – ilgaamžiai, funkcionalūs, komfortiški ir stilingi rudeniniai ir žieminiai batai vaikams.

Batų dydis – vienas svarbiausių kriterijų, perkant avalynę

Nesvarbu, kur bepakryptų diskusija apie vaikišką avalynę, batų dydis – tema, kurios išvengti tiesiog neįmanoma. Juk, šiaip ar taip, nauji vaikiški batai dažniausiai ir yra perkami vien dėl to, jog atžala šiuos išaugo. Ir galimybės užbėgti už akių šiai tendencijai, deja, nelabai yra. Kad ir kaip norėtumėte įsigyti, pavyzdžiui, pora dydžių didesnius rudeninius batus (galimybė sutaupyti, ypač, jei kaip tik „pagavote“ gerą akciją), visų pirma turite galvoti apie tai, su kokia avalyne vaikas geriausiai jausis būtent dabar. Per dideli batai (žinoma, kaip ir per maži), vaikui kels diskomfortą ar, dėl laisvumo, tikrąja to žodžio prasme, krisdami nuo kojos, netgi taps traumos priežastimi.

Taigi, jei kaip tik šiuo metu ieškote vaikui rudeninių ar žieminių batų, visų pirma išmatuokite jo pėdą. Prisimenate, jog visai neseniai tai jau darėte ir kažkur užsirašėte išmatavimus? Pamirškite juos! Tikėtina, jog per tuos kelis mėnesius vaiko pėdutė spėjo paaugti ir, pasinaudojus pasenusia informacija, rizikuojate įsigyti netinkamo dydžio batus.

Matuodami vaiko pėdutę (tai geriausia daryti, nubrėžus jos kontūrus ant balto popieriaus lapo), prieš ketindami įsigyti šiltesnius batus, užmaukite ir kojines. Geriausiai tokio storumo, kokias vaikas įprastai ir mūvi. Išmatavę pėdos ilgį, prie gauto skaičiaus pridėkite 0,8-1,2 cm. Tai – viena iš pagrindinių taisyklių, kuria pasinaudoję, lengviau pasirinksite idealaus dydžio vaikiškus batus žiemai ar rudeniui.

Matuojant vaiko kojos dydį, pravartu pasinaudoti ir kitais praktiniais patarimais. Pavyzdžiui, reikėtų išsimatuoti abiejų pėdų dydį ir batus rinktis pagal didesniosios išmatavimus. Taip, perskaitėte teisingai: vaikų, kaip suaugusiųjų, kojos gali būti skirtingo dydžio ir tai – visiškai normalu.

Kojos matavimą nukelkite dienos pabaigai. Tada, po aktyvių dienos veiklų, kojytės būna pavargusios ir šiek tiek pabrinkusios.

 

Žinomiausi vaikiškos avalynės gamintojai – tiesiausias kelias sėkmingo apsipirkimo link

Nesvarbu, apie kokią sritį bekalbėtume, visais atvejais galioja universali taisyklė: protingiausia – vadovautis kitų patirtimi bei mokytis iš svetimų klaidų. Tad, jei norite išvengti įkyrių minčių, ar, besirenkant vaikišką avalynę, įvertinote visus niuansus, galimai įtakosiančius šios funkcionalumą ir estetiką, siūlome bene paprasčiausią išeitį. Tai yra – rinktis žinomų, rinkoje geriausiai vertinamų prekinių ženklų batus, kurių kokybę galime drąsiai rekomenduoti ir „Open24“ pirkėjams.

„Crocs“ batai vaikams

Jei namuose yra vaikų, juose neabejotinai bus ir Crocs batai vaikams. Drąsus, tačiau, žinant šio prekinio ženklo populiarumą visame pasaulyje (taip pat – ir Lietuvoje), su realybe neprasilenkiantis teiginys. Nors dažno mažojo padaužos mėgstamas „Crocs“ klumpes, deja, dėl atvėsusio oro, jau tenka padėti tolėliau, šio prekinio ženklo mylėtojai gali rinktis ir iš rudeniui – žiemai skirtų batų kolekcijos.

Apatinė batų dalis yra pagaminta iš vandeniui atsparios Croslite™ medžiagos, tad vaiko kojytė išliks sausa ir per rudens darganas. Žieminiai Crocs batai, be minėtos savybės, užtikrins ir efektyvią apsaugą nuo šalčio, o aulo viršuje esanti batų gumytė neleis sniegui patekti į bato vidų. Guminis padas išsiskiria ne tik patvarumu, bet ir yra neslidus. „Crocs“ batai, nepaisant sezoniškumo, yra lengvi, patogūs, paprastai apsimaunami.

„Columbia“ batai vaikams

Tikriausiai tiek, kiek žiemų jau yra sulaukęs Jūsų vaikas, tiek modelių esate išbandę ir „Columbia“ kombinezonų? Iš tiesų, vos tik kalbai pasisukus apie žieminę aprangą, bene daugiausiai rekomendacijų sulaukia būtent šis prekinis ženklas. O ar žinojote, jog „Columbia“ yra pasiruošusi apgaubti jaukia šilumą ne tik Jūsų vaiko kūną, bet ir kojas? Columbia žieminiai batai vaikams, kuriuos drąsiai rekomenduojame ir patiems išrankiausiems pirkėjams, visų pirma vertinami dėl maksimalios apsaugos nuo šalčio. Net jei lauke ir spaustų -32 laipsnių speigas, Jūsų vaiko, šėliojančio po pusnis, kojos išliktų šiltos.

Žieminiai „Columbia“ batai vaikams ne tik šildo, bet ir nepraleidžia vandens, o bato viršutinėje dalyje esantys reguliuojami dirželiai apsaugo nuo sniego patekimo. Svarbiausia, jog batų funkcionalumas yra pasiekiamas neaukojant avalynės patogumo. „Columbia“ batai vaikams, nepaisant gana masyvios išvaizdos, yra lengvi, paprastai apsiaunami ir nusiaunami.

Jei nepasiduosite smalsumui sužinoti, ką naujo šiam rudens/žiemos sezonui yra paruošęs Jūsų mėgstamiausias avalynės gamintojas ir esate visiškai patenkinti anksčiau turėtais vaikiškais batais, galite pirkti tokius pačius, tik didesnio dydžio batus. Tokiu būdu batai vaikams internetu taps dar paprastesne, minimaliai Jūsų laiko reikalaujančia užduotimi, kurią galėsite atlikti, kad ir, pavyzdžiui, gurkšnodami rytinės kavos puodelį darbe.

Taip pat skaitykite