Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2022-10-29

Viskas, ką reikia žinoti apie vaikiškų batų priežiūrą

Pagaliau atkeliavo batai vaikams, internetu užsakyti „Open24“ ar kitoje elektroninėje parduotuvėje? Skubate savo mobiliajame telefone ar tiesiog atmintyje užfiksuoti jų grožį, nes žinote, jog pastarasis dings greitai, vos tik atžala šiuos „pakrikštys“ lauke. Pavyzdžiui, pabraidys po purvą ar, važinėdamasis paspirtuku, nubalnos batų „nosis“.

Puikiai suprantame, jog toks elgesys neretai gali sukelti pyktį ar tiesiog varyti į neviltį, bet, giliai įkvėpę, mintyse kartokite sau, jog vaikai ir lieka vaikais. Kiek kainavo žieminiai batai, vaikams, dar nesuvokiantiems pinigų vertės, tai visiškai nesvarbu. Avalynė mažiesiems – tiesiog įrankis, užtikrinantis komfortą. Tai yra leidžiantis patogiai vaikščioti, šildantis kojytę, saugantis ją nuo drėgmės įrankis. O vaikui ūgtelėjus – ir padedantis išsiskirti išvaizda.

Vadinasi, nori to ar nenori, vaikiškos avalynės priežiūra gula ant tėvelių pečių. Žinoma, tinkamą vaikų požiūrį į batų, o taip pat ir kitų daiktų, tausojimą reikėtų puoselėti nuo mažų dienų. Vaikai taip pat gali tapti ir puikiais pagalbininkais, padedančiais valyti savo batukus.

Šį kartą pasidalinsime naudingais patarimais, kaip turėtų būti tinkamai prižiūrimi „Crocs“ ar bet kurio kito prekinio ženklo, parduodamo mūsų elektroninėje parduotuvėje, batai. O tai pat, leisdami sau šiek tiek „pasikapstyti“ psichologijos užkaboriuose, pabandysime atrasti ryšį tarp bendravimo su vaiku ir… batų valymo. Skamba įdomiai, ar ne?

Pagrindinės taisyklės, kuriomis reikėtų vadovautis, prižiūrint batus

Žinoma, žemiau pateikti patarimai pravers rūpinantis ne tik vaikiška, bet ir suaugusiųjų avalyne.

Avalynės medžiagos identifikacija

Pats pirmasis ir labai svarbus žingsnis – išsiaiškinti, iš kokios konkrečiai medžiagos yra pagaminti, pavyzdžiui, Jūsų turimi Columbia batai vaikams ar bet kurio kito gamintojo avalynė. Nuo to priklauso tiek tinkamų naudoti priežiūros priemonių pasirinkimas, tiek ir valymo technikos ypatybės.

Prie visų batų modelių, parduodamų mūsų elektroninėje parduotuvėje, yra pateikiamas išsamus produkto aprašymas, kuriame rasite ir nurodytas medžiagas. Taip pat – naudingi patarimai, susiję su batų valymu ir priežiūra.

Dulkių, purvo pašalinimas nuo batų

Prieš valydami batus valymo putomis ar kita valymo priemone, juolab – tepdami batų tepalą, įsitikinkite, ar batai nėra padengti dulkių, purvo sluoksniu. Priešingu atveju, toks nešvarumų ir valymo priemonių „kokteilis“ gali atnešti nepageidaujamus rezultatus ar net nepataisomai pakenkti batų estetikai.

Avalynės impregnavimas

Tai – pirmasis žingsnis, kurį, žinoma, prieš tai pasidžiaugę, kaip puikiai atrodo naujieji vaiko žieminiai ar rudeniniai batai, turite atlikti. Kokybiška impregnavimo priemonė užtikrina efektyvią avalynės apsaugą nuo drėgmės, purvo ar net druskų. Aišku, tai – ne vienkartinis veiksmas, bet procesas, kurį, atsižvelgiant į orą, derėtų kartoti maždaug kas porą savaičių.

Beje, dalies gamintojų, pavyzdžiui, „Reima“ siūlomi vaikiški batai yra padengti specialios sudėties medžiaga, nepraleidžiančia vandens bei atstumiančia purvą.

„Crocs“ batai vaikams: kaip tinkamai prižiūrėti šio gamintojo avalynę?

Crocs batai vaikams (o ir suaugusiems, žinoma), yra pagaminti ne iš gumos, bet iš unikalios „Croslite™“ medžiagos. Pagrindiniai pastarosios privalumai, dėl kurių Crocs lietaus batai vaikams, „Crocs“ žieminiai batai vaikams ir kitos rūšies šio gamintojo avalynė yra vienas populiariausių pasirinkimų mūsų pirkėjų tarpe – lengvumas, idealus prisitaikymas prie individualios pėdos anatomijos, efektyvi oro ventiliacija, leidžianti išvengti diskomfortą keliančio kojos prakaitavimo ar nemalonaus kvapo.

Visiems „Crocs“ avalynės gerbėjams turime puikią žinią! Šio gamintojo batai nereikalauja jokios išskirtinės priežiūros. O tai tėveliams, ir taip apsikrovusiems darbais, neabejotinai aktualu. Tereikia susipažinti su keliomis pagrindinėmis taisyklėmis ir pasistengti jomis vadovautis.

  1. Sudrėkintus „Crocs“ batus valykite švelnia kempinėle ar tiesiog medžiagos gabalėliu, naudokite švelnią valymo priemonę, pavyzdžiui, muilą be šarmo. Kruopščiai nuvalę nešvarumus, nuplaukite batus po vėsiu, tekančiu vandeniu.
  2. Išplautus ar lauke sušlapusius batus (rudeniniai batai vaikams, atsižvelgiant į šiuo metų laiku vyraujančias oro sąlygas, neretai susiduria su tokiu likimu), džiovinkite vėsiai. Galite pasinaudoti liaudyje populiaru patarimu ir į batų vidų pridėti laikraščių.
  3. Net jei ir labai norisi pagreitinti procesą, atsispirkite pagundai „Crocs“ batus džiovinti šiltai, pavyzdžiui, saulės atokaitoje, prie radiatoriaus ar greta kitų šilumos šaltinių. Karštis gali sąlygoti jūsų vaiko mėgiamiausių batų deformaciją. Įsidėmėkite šią taisyklę, nes šiluma, kalbant apie džiūstančius batus, nėra rekomenduojama jokiai avalynei, nepriklausomai nuo gamintojo ar modelio.
  4. Jei vaikiški rudeniniai ar žieminiai „Crocs“ batai turi pašiltinimą, pagamintą iš avikailio ar kitos medžiagos, atidžiai išanalizuokite konkrečiam avalynės modeliui taikomas priežiūros rekomendacijas. Jei pašiltinimas išsiima, jį skalbkite atskirai. Jei ne, batų vidų plaukite vėsiame vandenyje, su švelnia skalbimo priemone.

 

Valyti vaiko batus ar raginti šį darbą atlikti pačiam/ pačiai?

Sutikite, būtų šiek tiek naivu iš 2-3 metų (o neretai – ir gerokai vyresnio) vaiko tikėtis, jog visus darbus, kuriuos jūs parodysite, jis atliks noriai ir tiksliai taip, kaip pasakėte/ parodėte. Batų valymas – ne išimtis. Tikėtina, jog pirmoji pažintis su skudurėliu, stebuklingai nuvalančiu ant batukų esantį purvą, bus tikrai įdomi… priklausomai nuo vaiko, minutę ar kelias. Tačiau neturėtumėte labai nustebti, jei kitą dieną, grįžus iš lauko, batai bus tiesiog numetami kažkur kampe ir pamiršti.

Bet tai anaiptol nereiškia, jog batai vaikams ir jų priežiūra – sritis, kuri turi rūpėti išimtinai tik tėvams. Dažnu atveju – mamytėms. Tėvai savo tinkamu pavyzdžiu turi nuolat rodyti, kaip tausoti daiktus ir juos prižiūrėti. Pirmiausiai, vaikui suprantama kalba paaiškinkite, jog lauke šis gali mėgautis visais malonumais, bet reikia stengtis tai daryti atsakingai. Pavyzdžiui, guminiai batai vaikams yra skirti braidžioti po balas, tuo tarpu įprasti žieminiai ar rudeniniai, kuriais galbūt avima einant į darželį ar mokyklą, turėtų būti nuo tokių pramogų saugojami.

Vaikui turite skiepyti suvokimą, jog kiekvienas daiktas turi savo vertę. Pavyzdžiui, įėjus į namus, batus reikia iškart padėti į lentyną ar kitą vietą, kurioje avalynę laiko visa šeima. Aišku, jei kažkuris šeimos narys turi ydingą įprotį batus tiesiog numesti, tikėtina, jog ir vaikas, pasirinkęs tokį pavyzdį sau priimtinu, taip elgsis. Vadinasi, mamai ar tėčiui, nusprendusiam atvesti vaiką į tvarkos kelią, tai taps dar sunkesniu uždaviniu.

Jei norite, jog vaikas suprastų, kad batus reikia valyti, žinoma, ir patys turite tai reguliariai daryti. Pakvieskite prie šios veiklos prisijungti ir mažylį (jei fantazija „neša“, galite tai paversti smagiu batų valymo vakarėliu). Aiškiai, žingsnis po žingsnio, parodykite, ką ir kaip reikia daryti. Paaiškinkite, kodėl reikia valyti batukus, o jei vaikas didesnis, plačiau papasakokite, kokią funkciją atlieka viena ar kita batų valymo priemonė.

Kad ir kaip keistai beskambėtų, batai ir jų priežiūra gali padėti… suartėti su vaiku. Juk visiems vaikams svarbiausia yra bendravimas su tėvais. Tad ir tokia buitinė ar net šiek tiek nuobodi veikla, kaip batų valymas, gali tapti savotišku ritualu, kurio metu galėsite koncentruotis į buvimą kartu su savo vaiku. Kaip sakoma, vienu šūviu – du zuikiai: vaikas gaus dėmesio, o batai bus švarūs ir tarnaus ilgiau.

Taip pat skaitykite