VIDURNAKČIO IŠPARDAVIMAS!
-40% nuolaida atrinktoms prekėms kataloge su nuolaidos kodu: MOON40
Tik 2024.04.24 nuo 18:00 iki 2024.04.25 09:00
>>Akcijos sąlygos<<
Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2019-08-05

Kaip pranešioti Birkenstock'us?

Jeigu kalbėtume apie must have vasarinių batų porą, nieko labai nenustebinsi paminėjęs Birkenstock sandalus kaip vieną iš variantų. Kodėl? Nes jie universalūs – tinka tiek kelionėms, tiek pasivaikščiojimams mieste, tiek prie semi-formal arba casual ofiso aprangos kodo. Patogumas yra dar vienas be galo svarbus faktorius, kodėl šie batai klasifikuojami kaip top vasaros avalynė. Tiesa, yra vienas bet, apie kurį ir pakalbėsime kiek plačiau.

Jeigu kalbėtume apie must have vasarinių batų porą, nieko labai nenustebinsi paminėjęs Birkenstock sandalus kaip vieną iš variantų. Kodėl? Nes jie universalūs – tinka tiek kelionėms, tiek pasivaikščiojimams mieste, tiek prie semi-formal arba casual ofiso aprangos kodo. Patogumas yra dar vienas be galo svarbus faktorius, kodėl šie batai klasifikuojami kaip top vasaros avalynė. Tiesa, yra vienas bet, apie kurį ir pakalbėsime kiek plačiau. O tas didysis bet, pasirodo, ir yra tas patogumas. Birkenstock sandalai didžiajai daliai žmonių reikalauja pranešiojimo, kuris gali užtrukti net iki mėnesio.

Taigi, aš irgi nusprendžiau išbandyti Birkenstock Arizona sandalus, panešioti juos ir pasižiūrėti, ar ir man jie taps patogūs tik smarkiai pranešiojus.

Visų pirma, be galo svarbu, pasirinkti tinkamą dydį – kojų pirštai negali liestis į bato sienelę. Tiesa, mano dydis 39, mano pasirinkti Arizona sandalai atitinka dydį, tai tokį ir užsisakiau. Pasimatavus, vienos kojos pirštai vos vos lietėsi prie sienelės, o 40 dydžio nebebuvo. Pasitelkiau Google paiešką ir radau informacijos, kad tokią problemą galima sutvarkyti tvirčiau suveržus sandalų dirželius. Patarimas suveikė puikiai, batai tvirčiau apgaubė koją ir pirštai nebesilietė prie sienelės.

 

  • Pirmasis užsidėjimas įvyko namuose, pavaikščiojau su jais 15 minučių ir man pradėjo skaudėti padus. Tikrai sunku patikėti, kad taip gali būti, bet labiau pasiskaičius internete, supratau, kad daug kam irgi taip buvo ir kad nereikia savęs versti batus nešioti ilgiau, todėl pirmasis Arizonų užsidėjimas tuo ir baigėsi.

 

  • Antrą ir trečią kartą nusprendžiau sandalus užsidėti į ilgesnę kelione mašina, kai teks trumpam išlipti į degalinę arba į parduotuvę ne ilgiau nei 30 minučių. Galutinis verdiktas – pėdas šiek tiek jaučiau, bet kadangi ėjau labai minimaliai, pėda pratiškai nepavargo.

 

  • Ketvirtas kartas buvo bandymas važiuoti į ofisą – kadangi važiuoju mašina, visas dienos ėjimas buvo suplanuotas minimalus – tik po ofiso aukštą. Dienos gale pėdas šiek tiek skaudėjo, bet sandalai nei vienoje vietoje kojų nenutrynė! Po šio užsidėjimo pradėjau pastebėti, kad sandalų padai pradėjo tamsėti ir palikti kol kas nelabai tamsias mano pėdos formos dėmes. Tai yra visiškai normalu, nes padas yra dengtas šviesiai ruda spalva ir batui prisitaikant prie individualios kojos, jis turėtų tamsėti palikdamas ‚dėmes‘ kulno ir pirštų vietose.

 

  • Penktą kartą su Arizonom išsiruošiau į parduotuves, kuriose praleidau apie 4-5 valandas. Pėdų neskaudėjo, bet pritryniau nedidelę žaizdelę, kurią teko užsiklijuoti pleistru. Tiesa, negaliu pasakyti, kad batai man buvo labai patogūs – nors ir pėdų neskaudėjo, vis tiek jausdavau juos ant kojų, kas šiek tiek vargino. Nepaisant to, nudžiugino vienas dalykas, kad pradėjau nebejausti prie kojų pirštų esančio iškilimo ant pado, visi Birkenstock batai tokį turi, bet iš pat pradžių jis yra labai kietas ir gana stipriai jaučiasi.  

 

  • Šeštas kartas buvo savaitgalio kelionė į Nidą – pasiėmiau Birkenstock sandalus ir dar vieną batų porą, nes maniau, kad jau realiai juos pranešiojau ir lengvai kelionei jie man bus kaip tik. Deja deja, nepagalvojau, kad abi dienas teks gerokai pasivaikščioti (16km pirmą dieną ir 18km kitą dieną), supratau, kad dar nebuvau jų pranešiojusi. Po pirmos dienos pritryniau dvi pūsles ant dviejų pirštų, tačiau kitą dieną neturėjau, kur dėtis, nes kita batų pora buvo dar blogesnis pasirinkimas ilgam pasivaikščiojimui, tai teko toliau dėvėti Birkenstockus. Kadangi pūslės buvo ganėtinai palankiose vietose, eiti nebuvo taip nemalonu kaip galvojau, kad bus ir, manau, kad ta diena buvo persilaužimas į patogumą!

Grįžau namo, sandalus vėl rinkausi kelionei į parduotuvę, o po to visai dienai į ofisą ir turiu pripažinti, kad pagaliau Arizonos man tapo patogios! Maniškių padas dar neturi labai ryškių tamsių dėmelių pagal mano pėdos formą, bet, manau, kad nuo dabar vis tiek galiu drąsiai juos dėvėti einant bet kur ir su laiku jie tik taps dar labiau patogūs.

Apibendrinant visą mano ir Arizonų „kelionę“, pabaigai, noriu pabrėžti keletą patarimų:

  • Be galo svarbu tinkamas dydis, kad pirštai nesiliestų į bato sienelę;
  • Pirmą kartą nešioti ne daugiau nei 30 minučių;
  • Geriau užsidėti dažniau, bet nešioti trumpesnį laiko tarpą ir jį didinti su kiekvienu užsidėjimu;
  • Jokiais būdais naujos poros nepasiimti į kelionę, kurioje reikės daug vaikščioti;
  • Neprarasti kantrybės, nes šie batai tikrai jos verti!

Taip pat skaitykite