Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2019-09-19

Kedų karalystėje!

New Balance, Vagabond, Fila, TOMS ar Crocs? Kedai nepamainomas rudens atributas kiekvieno spintoje.

Pagaliau ruduo, back to school, back to business! Beveik kiekvienais metais prieš rugsėjo pirmąją važiuodavom su mama apsipirkti ir vienas iš pagrindinių pirkinių būdavo kedų pora. Pradinėse klasėse jie būdavo skirti tik fizinio lavinimo pamokoms, o kai tapau septintokė kedų porų norėjosi ne vienos, o dviejų, nes antroji buvo skirta kasdieniniam nešiojimui, vietoj normalių rudeninių batų. Mamai ta idėja ne visada patiko, todėl dažnai tekdavo džiaugtis auliniais batais, bet užaugusi tikrai atsiėmiau už visą prarastą laiką!

Dabar kedai man yra ne tik sportinė avalynė, bet juos dėviu ir laisvalaikiu. Iš tiesų, suskaičiavusi, turiu daugiau kedų porų nei aulinukų ar kitokio tipo rudens batų. Kodėl? Pirmiausia, matyt, nieko nenustebinsiu – jie be galo patogūs. Antra, kedų dizainų dabar yra toks didelis pasirinkimas, kad tikrai galima rasti porą, kuri derės prie bet kokios rūbų spintos ar stiliaus. Trečia, iš tiesų, kedai gali būti ganėtinai šilta avalynė, jeigu pasirenki storesnį padą. Būtent dėl to juos galima avėti praktiškai visus metus, ypač atvėsus vasaros karščiams, kol dar neprasidėjo nulinis šlapdribos sezonas.

Vieni iš tokių idealių modelių rudeniškiems orams yra FILA Disruptor Low – storo pado, todėl puikiai tiks vėsesniam orui, bet tuo pačiu taip pat labai išraiškingo dizaino, kuris pagyvins bet kokį derinį, nes juk visi suprantam, kad atėjus šaltąjam laikotarpiui, palto + šaliko iki akių derinys ne visada atrodo įdomiai! O jeigu baltos spalvos kedai rudeniui atrodo per daug drąsus pasirinkimas, šis modelis taip galimas juodos ir rožinės spalvos.

Kitas labai geras variantas vėsesnėms dienoms yra kedai su didesne platforma – ji visada padeda palaikyti šilumą ir juos galima avėti beveik iki pat žiemos, kol orai atvėsta iki lengvo plikledžio. Nauja Vagabond kolekcija pristato būtent tokius kedus – labai praktiškos  juodos ir garstyčių spalvos, kuri man pasirodė be galo jauki ir rudeniška.

New Balance prekės ženklą atradau prieš gerus kelerius metus, o dabar tam tikri jų modeliai man jau atrodo visiška kedų klasika. Labai labai populiarūs ir stilingi yra WL574, nes jie šiek tiek masyvesni, subtiliai primena madinguosius „dad sneakers“, o spalvų pasirinkimas yra tiesiog nesuskaičiuojamas ir tikrai atitiks kiekvieno skonį. Tuo tarpu, jeigu šie atrodo šiek tiek too much, WL373 yra labai panašūs, bet kiek „kuklesni“, ne tokie dideli ir masyvūs kaip WL574. O pats naujausias šio sezono modelis ir man dar visiškai nematytas yra WS997 Sport T1. Iš tiesų, labai sportiškai atrodantis modelis, bet verstos odos detalės prideda jiems šiek tiek elegancijos ir tokius kedus derinant prie klasikinių kelnių, manau, kad netgi galima išgauti skandinaviško stiliaus prieskonį. Spalvinė gama taip pat labai gaivi – lengva koralinė ir šviesiai pilka.

Pabaigai, kalbant apie patikrintą patogumą, visada turiu paminėti CROCS, nes lengvesnių sportbačių, tikriausiai, kad niekada gyvenime neteko laikyti rankose. Nors Lite Ride Pacer modelis tikrai nelabai tinkamas lietingam orui, nes yra skylėtas, tačiau šie batai niekada neapvils sausesnėmis dienomis. Dėl jų patogumo, jie yra puikus pasirinkimas leidžiantis į rudeninę aktyvią kelionę, o ir pilkos arba juodos spalvos pora tikrai tiks prie bet kokio garderobo.

O kalbant apie rudens keliones į šiek tiek šiltesnes vietas nei Lietuva ir jos orai, nepamainoma avalyne taps TOMS medvilniniai kedukai. Jų pasirinkimas šį sezoną labai smagus – stilingas platforminis juodos spalvos Cordones Boardwalk modelis ir labai vintažinės išvaizdos, kreminės spalvos Trvl Lite Low. Tiek vieni, tiek kiti, būtų nepamainomi bobų vasaros metu čia, Lietuvoje, arba keliaujant kažkur, kur šilta.

Taip pat skaitykite