Kilo klausimų? 8 (5) 2080009
2019-11-05

2019 top'as – Dr. Martens

Su kuo gi dėvėti tuos grubius, kerzinio tipo batus, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti šiek tiek sudėtingi priderinti prie kasdienio garderobo?

Jeigu reikėtų įvardinti prekės ženklą, kuris man asocijuojasi su rudeniu tikriausiai nedvejodama pasakyčiau Dr Martens. Geltonu siūlu persiūtą avalynę daugelis iš mūsų atpažįstame iš tolo, Dr. Martens yra tikri aulinukų pionieriai, šiuos batus gaminantys nuo 1947 metų. Taip, jie egzistuoja jau daugiau nei 70 metų, o vis dar yra „ant bangos“, o gal net vertėtų pripažinti, kad martensai vis dėlto daugeliui mūsų jau tapo klasika.

Pradėję nuo paprastų ilgaaulių, dabar Dr. Martens modelių pasirinkimas yra toks didelis, kad norint išsirinkti sau tinkamiausią porą reikėtų gerai pasiskaityti, nes batai gaminami iš skirtingo tipo odos (natūralios, veganiškos, lakuotos), pati oda turi skirtingas savybes, viena yra minkštesnė, kita daug kietesnė, todėl ją gali būti sudėtinga pranešioti ir taip toliau. O ką jau kalbėti apie spalvų ir tekstūrų pasirinkimą.

Taigi, o su kuo gi dėvėti tuos grubius, kerzinio tipo batus, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti šiek tiek sudėtingi priderinti prie kasdienio garderobo?

1. Miksuoti juos su labai moteriškomis suknelėmis – galbūt pasirodys kaip visiškai keistas pasirinkimas, bet derinti šiek tiek grubokus batus su švelniomis medžiagomis kaip šilkas, ar tiulis, man atrodo, yra labai smagus variantas, nes neatrodysite per daug puošniai net ir su išeigine suknele, o bendras vaizdas bus tikrai labai netikėtas ir stilingas.

2. Ryškios spalvos batus derinti su mono deriniais – pasirinkite vieną atspalvį, tai gali būti juoda, balta, pilka, ruda, svarbu, kad būtų neutrali spalva ir apsirenkite ja nuo galvos iki kojų. Nebijokite skirtingų tekstūrų ir tonų, bet išlaikykite mono spalvos įvaizdį. Ryški avalynė kaip tarkime, raudoni Dr. Martens, prie tokio derinio atrodys tikrai fantastiškai.

3. Juoda su juoda – galbūt ir paprasta, bet dažnai pamirštama, kad juoda ant juodo atrodo labai stilingai, ypač tokius derinius mėgstu dėvint juodus batus ir juodas kelnes, nes tokiu būdu galiu optiškai pailginti savo 165cm ūgio siluetą.

4. When in doubt, go denim – manau, kad nenusikalsiu sakydama, jog mėlyni džinsai yra tas drabužis, kuris yra daugelio mūsų spintos pagrindas ir jeigu ateina tokia diena, kai nėra ką apsirengti, mėlyni džinsai gali tapti išsigelbėjimu. Įsimylėjau rožinės spalvos Dr. Martens batus, manau, kad jie atrodo puikiai prie tokių džinsų, tada derinčiau baltą didelį megztinę, tamsų paltą ir būčiau pasiruošusi šaltoms rudens dienoms!

 

Pabaigai, keletas patarimų iš bendro išsilavinimo apie docsus. Deja, bet dauguma Dr. Martens batų nebus patogūs nuo pirmojo užsidėjimo, tokia ta grožio kaina. Jeigu rinksitės klasikinius, tarkime, 1460 Mono modelį, kurių oda yra ganėtinai kieta, teks taikytis su tuo, kad šiuos batus reikės pranešioti. Tiesa, pranešiojus jie tampa vieni patogiausių batų, matyt, kad dėl to, jog oda prisitaiko prie jūsų individualios pėdos.

Tuo tarpu, lakinės odos modelis – 1460 W – yra daug kartų patogesnis už pirmai minėtus, nes šiuo atveju lakinė oda yra ganėtinai minkšta ir elastinga, todėl lengviau prisitaiko prie kojos. O vieni patogiausių Dr. Martens batų būtų šie modeliai 1460 Pascal Duo Chrome arba 1460 Vegan, nes jų oda yra be galo minkšta ir užsidėjus jaučiasi, kad jie bus patogūs nuo pirmųjų žingsnių.

Taip pat skaitykite